НОВИНИ


Йордан Иванов, ПП-ДБ: Ще убедим колегите от ГЕРБ, че има исторически прозорец, за да променим държавата

14 3058 26.06.2023
Йордан Иванов, ПП-ДБ: Ще убедим колегите от ГЕРБ, че има исторически прозорец, за да променим държавата
Йордан Иванов, ПП-ДБ

Ще убедим колегите от ГЕРБ, че в момента има исторически прозорец, за да променим държавата. Това заяви пред БНР депутатът от ПГ на ПП-ДБ Йордан Иванов, заместник-председател на ДСБ.


Според него думата коалиция се избягва от ПП-ДБ, защото е "фактологически невярна":

 

"Има ли значение как ще наричаме документ, който вече е подписан от представителя на ГЕРБ в Министерския съвет (Мария Габриел) и министър-председателя Николай Денков. Там бяха поети супер конкретни ангажименти, които рязко и смело бяха нарушени от ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Всичко беше блокирано от ГЕРБ и това е в нарушение на споразумението, което самата г-жа Габриел е подписала. И всичко това стана само за една седмица. Затова ние казваме, че ПП-ДБ няма да бъдем параван да правят те каквото си искат в парламента, докато някой носи отговорността за управлението на държавата", отбеляза народният представител.

 

Иванов изрази и мнение във връзка с изказването на държавния глава Румен Радев по повод на опита за преврат на частната армия "Вагнер" на Евгений Пригожин и ситуацията в Русия.

 

"На фона на мълчанието на европейските лидери и на премерената и разумна реакция на министър-председателя и на вицепремиера - страхувам се, че думите на Радев бяха прибързани и не бяха на място. Когато целият свят мълчеше, той реши да вземе някаква позиция, която казва, че ако руското правителство е единно, ще се справи, каквото и да значи това", коментира още той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама