НОВИНИ


Руска ракетна атака срещу Краматорск, убити са осем души, 56 ранени

52 2686 28.06.2023
Руска ракетна атака срещу Краматорск, убити са осем души, 56 ранени
Руска ракетна атака срещу Краматорск ЕПА/БГНЕС

Руски ракети са ударили центъра на град Краматорск в Източна Украйна. Броят на жертвите на руския ракетен удар срещу пицария в източния украински град Краматорск се увеличи до 8 души днес, предаде АФП.


Атаката срещу "Пица Рия" причини смъртта включително на три деца, ,ранените са поне 56 в заведението, популярно и сред войници и журналисти в града, който е един от най-големите под украински контрол в източната част на страната.

 

Ресторант и търговска зона са били ударени снощи при руски удар срещу Краматорск, който се намира на 30 км от фронтовата линия при Бахмут.

 

Ракетата е паднала около 19.30 часа местно време, когато там са се намирали над 80 души. Съобщава се, че 17-годишно момиче е сред убитите при атаката.

 

Възможно е хора да са блокирани под развалините, в ход е спасителна операция. В епицентъра на експлозията е имало и жилищни сгради, казаха властите.

 

Социалните медии и кадри от дрон от мястото показват значителни щети по сградите, някои от които са превърнати в развалини. Друга ракета е поразила близко село, разрушавайки няколко къщи.

 

Украинският президент Володимир Зеленски заяви във вечерното си видеообръщение, че атаката е доказала на Украйна и света, че Русия заслужава „само поражение и трибунал, справедливи и законни съдилища за всички руски убийци и терористи“.

 

Междувременно Пентагонът обяви нов пакет от 500 милиона долара военна помощ за страната.

 

Пакетът ще включва сухопътни транспортни средства, включително бойни машини "Брадли" и бронетранспортьори "Страйкър", както и боеприпаси за ракетни системи "Хаймарс".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама