НОВИНИ


”Байдъномика”: Президентът обяви началото на кампания за икономическо съживяване на САЩ

2 2568 29.06.2023
”Байдъномика”: Президентът обяви началото на кампания за икономическо съживяване на САЩ
Байдън обяви началото на кампания за икономическо съживяване на САЩ

Президентът Джо Байдън обяви началото на кампания за икономическото съживяване на САЩ, като предложи промяна в традиционните политики на републиканците, които по думите му “провалят средната класа на Америка от десетилетия“.


Байдън заяви, че стремежът му да подкрепи важни отрасли, като силициевите чипове например, е съживило производството, а инвестициите в разпадащата се инфраструктура са започнали да проправят пътя за растеж. Според него и облекчаването на студентския дълг би позволило на повече хора да имат по-добър живот и би подобрило състоянието на средната класа.

 

Президентът направи изявлението си в Чикаго на фона на последните данни за намаляване на инфлацията до най-ниското си ниво от март 2021 г. и решението на Федералния резерв за първи път от януари 2022 г. да не променя лихвените проценти. 

 

Сега, в подготовката за предизборна кампания, президентът трябва да убеди гласоподавателите, че американската икономика отново е набрала сила.

 

Президентските сътрудници дори използват термина "Байдъномика", говорейки за новата му визия за икономическо развитие.

 

Според социологическите проучвания обаче едва около 1/3 от американците одобряват икономическото управление на Байдън досега, а 3/4 смятат, че страната е на грешен път.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама