НОВИНИ


Два влака си връхлетяха челно заради трети

4 5809 04.10.2010
Два влака си връхлетяха челно заради трети

22 души са пострадалите при инцидента, предизвикан от трети влак.



Два влака са се сблъскали на гара Драгоил край Драгоман тази сутрин. Машинистите са пострадали тежко, защото ударът е бил челен. Има и други 20 пострадали от международния влак. Министърът на транспорта Ал. Цветков вече е на мястото на инцидента.

Инцидентът станал около 07.50 часа тази сутрин. Единият влак идвал от Сърбия и тръгнал от Калотина-запад. На излизане от гара Драгоил на изходния сигнал се ударил в служебен влак на БДЖ, който возел всяка сутрин служители от Драгоман. ВМА има готовност да приеме пострадали.

Според предварителната информация става въпрос за субективна грешка кой влак да замине, а защо автоматизираната сигнализация не се е задействала, ще се изяснява тепърва, обяви по БТВ Пенчо Попов, изп. директор на БДЖ. Той каза, че още било рано да се гадае за причините за сблъсъка.

Минути преди това друг влак е преминал нерегламентирано по това трасе. Той е влязъл там без разрешение и е объркал движението на влаковете. Този трети влак е причината първите два да се сблъскат, той е объркал и електрониката, която е за това да не се случват такива инциденти. Единият от влаковете е бил предупреден секунди преди катастрофата и е успял да спре, това е предотвратило една по-голяма трагедия, обясни транспортният министър Ал. Цветков.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама