НОВИНИ


М. Велчев: Да се обърнем към МВФ

17 4794 04.10.2010
М. Велчев: Да се обърнем към МВФ
Милен Велчев

Президентът да се избира от НС, предложи още той.



Притесненията за бюджета няма как да се избегнат, обяви по БНТ ексфинансовият министър Милен Велчев, който напомни, че в някои страни от ЕС данъците се увеличили, но България успяла да го избегне. Естония направи необходимите реформи, ограничи бюджетния дефицит и след няколко месеца предстои да стане член на еврозоната, а ние също си бяхме поставили тази цел, но се отказахме от нея, каза Велчев.

Бюджетът е направен с дефицит
, което само по себе си е разочароващо, добави бившият министър и каза, че не може да има оправдание за продължаващи дефицити и то в размер 2,5% от БВП, особено когато икономиката ни е работила на сериозен излишък.

Наред с опозицията в голямо заблуждение са вкарани независимите наблюдатели от неправителствените организации и др. Когато намалява фискалният резерв, не трябва да стоиш със скръстени ръце и да чакаш той да свърши, трябва да се вземе заем, съобщи Велчев, според когото било уместно е да се обърнем към МВФ, защото той не само, че идвал с евтини пари, но и с ценни съвети.

При свити правомощия на президента, практиката в ЕС е държавният глава да се избира от парламента, осведоми М. Велчев и добави, че не било необходимо това да става на преки избори.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама