НОВИНИ


Журналистката П. Паунова: Имунитетът на Борисов се казваше Гешев, човек с чувство за хумор би оценил речта му

3 5079 04.07.2023
Журналистката П. Паунова: Имунитетът на Борисов се казваше Гешев, човек с чувство за хумор би оценил речта му
Полина Паунова

„Имунитетът на на Бойко Борисов досега се казваше Иван Гешев. Затова на Борисов не му е бил нужен формален имунитет. Гешев всеки път се усмихваше и казваше, че тече разследване за кюлчетата на Борисов. Истината обаче е, че те разследваха кой разпространи снимките с чекмеджетата в Бояна, а не откъде са се взели“. Така журналистът Полина Паунова коментира изказването на бившия главен прокурор, защо чак сега иска имунитета на Борисов, след като е станал депутат.


В изявлението на Иван Гешев имаше смешни неща, които човек с чувство за хумор би оценил, но нищо от това не може да се коментира сериозно,  заяви в студиото на bTV журналистката по случай днешното изръчване на гл. прокурор.

 

Всеки момент, когато ставаше дума да пачките и кюлчетата, Гешев  казваше, че процесът тече, обясни тя.

 

Няма дълбок анализ. Те си го избраха, те си го махнаха. И като знае всичко Гешев за всеки в тази държава, да излезе и го каже. Кой му го е позволявал. Това не доказва ли необходимостта от съдебна реформа, каза още тя.

 

Става дума, че когато едно дете стъпи шахта и умре, да се знае кой носи отговорност. А не да се размахва един лист и да не се носи отговорност., като се сложи само един датчик.  Затова става дума, разсъждава Паунова.

 

Комисията за имунитети ще има кворум, когато каже Борисов. Тази комисия имаше значение, когато г.лавен прокурор бе Гешев. Но от ГЕРБ не искат да свалят  Борисов сега. Те казваха, че ще пазят имунитета, докато главен прокурор е Гешев. Но той не е вече такъв. И сега комисията ще тупа топката- един ще киха, друг ще се разболява, трети ще отиде на море и няма да могат да се съберат. така журналистката коментира факта, че днек комисията по имунитетите в НС днес не събра кворум.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама