НОВИНИ


Андрей Янкулов, Антикорупционен фонд: Иван Гешев говори лъжи за делата на трупчета

7 7383 04.07.2023
Андрей Янкулов, Антикорупционен фонд: Иван Гешев говори лъжи за делата на трупчета
Андрей Янкулов

Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд обвини бившия главен прокурор Иван Гешев, че заблуждава обществеността, че има дела на трупчета в съда.


„От Гешев видяхме днес същото говорене, така както говореше и в качеството си на главен прокурор. Сега вече, слизайки от този пост, продължава по абсолютно същия начин с едни приказки, които не могат по никакъв начин да бъдат характеризирани, като не дава някаква конкретика за всичките проблеми, които изброява. Както и често преди това, и сега използва неща, които просто са неистина“, заяви Янкулов в „Лице в лице“ по бТВ.

 

„Ето например за така наречените дела на трупчета, които всичките с изключение на делото срещу Божков, били вкарани в съда и там се бавели. Това е очевидно неистина, например двете известни разследвания с предмет някакво евентуално извършено престъпление от бившия министър-председател Борисов и „Барселона гейт“, така наречените пачки и кюлчета в чекмеджето. Ами и по двете няма до момента окончателно произнасяне за това какво се е случило в хода на това разследване. Нито са внесени в съд, нито са прекратени или едното беше прекратено, а после беше възобновявано. Другото три години стоя, чаках се едни преводи на материали от Испания дълго време, после в един много бърз порядък се случиха процесуални действия по това производство. Ето, виждаме типичен пример за наказателни производства от високо обществен интерес, които могат да бъдат характеризирани като дела на трупчета, и те не са в съда“, каза още Андрей Янкулов.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама