НОВИНИ


Радев все по-явно посяга към местната власт. Иван Шишков мисли да се кандидатира за кмет на София?

15 3004 10.07.2023
Радев все по-явно посяга към местната власт. Иван Шишков мисли да се кандидатира за кмет на София?

Все по-открито изглежда президентът Румен Радев да посяга към местната власт. От месеци наред в обществено-политическото пространство витаят спекулации по темата, но от “Дондуков 2”, както и бившите министри от служебния кабинет на държавния глава отричат. Сега стана ясно, че арх. Иван Шишков, бившият регионален министър в правителството на Гълъб Донев, обмисля да се кандидатира за кмет на София.


"Задаваха ми въпроса дали ще се кандидатирам за кмет на София, няма как да не се замисля и да не се развълнувам. Започнах да го обмислям", посочи арх. Шишков пред Нова телевизия. 

 

Друго име, което се спряга като евентуален кандидат за кмет на местните избори е това на Иван Демерджиев. Миналата седмица пред bTV той отговори уклончиво на директен въпрос дали ще участва в предстоящия през есента вот.

 

“Ролята ми на общественик ще продължи. Ще се боря на този терен. Докъде ще ме отведе това – ще видим. Ситуацията определя дали обществената функция ще прерасне в политическа или не. Нека изчакаме събитията да се развият, да дойде съответният момент и тогава ще можем да коментираме директно”, заяви Демерджиев. 

 

И Шишков, и Демерджиев не са част от кабинета на президента. Много от лицата в бившето служебно правителство бяха назначени като съветници. 

 

"Не станах съветник на президента, защото изпитвам удоволствие да проектирам, да съм архитект. Не е стоял друг въпрос пред мен. Имам запитвания от страна на колегията и бизнеса, значи са доволни. Заедно започнахме промяна и хората търсят повече професионализъм в нея. Политическите проекти на тази промяна започнаха да създават проблеми в развитието й", заяви Шишков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама