НОВИНИ


Шолц увери, че ще бъдат взети необходимите мерки Украйна да получи гаранции за сигурност след войната

2 2645 11.07.2023
Шолц увери, че ще бъдат взети необходимите мерки Украйна да получи гаранции за сигурност след войната
Федералният канцлер на Германия Олаф Шолц БГНЕС

Федералният канцлер на Германия Олаф Шолц заяви днес на срещата на НАТО, че ще бъдат взети съответните мерки Украйна да получи гаранции за сигурност след войната, предаде Ройтерс.


"От самото начало за нас е важно да има гаранции за сигурност за Украйна, които да могат да са ефективни, когато има мир. И за това ще вземем необходимите мерки", заяви Шолц в кулоарите на срещата във Вилнюс.

 

Той огласи общо изявление на страните от Г-7 (Франция, САЩ, Великобритания, Германия, Япония, Канада и Италия) за "ангажименти в областта на сигурността" за Украйна, информира Франс прес.

 

Важно е "да продължим да насърчаваме единството и солидарността, които бяха установени" сред съюзниците на НАТО на срещата във Вилнюс на фона на "заплахите за територията на (НАТО)", подчерта той, цитиран от ДПА.

 

Очаква се на срещата на върха германският лидер да разговаря и с турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган за отношението на страната към Европейския съюз.

 

"Взели сме решения в Европейския съвет за това как можем да развием отношенията между ЕС и Турция, а аз ще разговарям с президента Ердоган тук", отбеляза канцлерът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама