НОВИНИ


Грета Тунберг в Страсбург: Политиците да изберат природата и хората пред печалбата и алчността

11 2657 11.07.2023
Грета Тунберг в Страсбург: Политиците да изберат природата и хората пред печалбата и алчността
Екоактивистката Грета Тунберг БГНЕС

Шведската екоактивистка Грета Тунберг се изказа днес за споровете около закона на ЕС за опазване на природата, съобщи ДПА.


"Посланието ни към политиците е да изберат природата и хората пред печалбата и алчността", каза Тунберг по време на протестна акция пред парламента в Страсбург.

 

Няколко евродепутати социалисти, зелени и от левите групи в Европарламента се включиха в демонстрацията на известната екоактивистка.

 

Планираното законодателство си поставя за основна задача да спаси екосистемите от разрушаване, например чрез повторно залесяване на горите, а друга цел е създаването на повече зелени площи в градовете.

 

Междувременно фермери с трактори отвърнаха на призив на най-голямата европейска земеделска организация "Копа Коджека" и взеха участие в контрадемонстрация срещу закона за опазване на природата пред парламента.

 

Техните възражения са свързани с възможността проектът да доведе до загуба на обработваема земя и имат подкрепата на дясноцентристки групи в законодателния орган на ЕС като Европейската народна партия (ЕНП).

 

Законодателите от ЕС обсъдиха днес планирания закон в парламента, а гласуването ще се състои утре.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама