НОВИНИ


“Цербер” вдига градусите до смъртоносни нива в Южна Европа

0 2792 13.07.2023
“Цербер” вдига градусите до смъртоносни нива в Южна Европа

Горещата вълна "Цербер“ обхвана части от Южна Европа и Северозападна Африка. Очаква се тя да счупи температурните рекорди в следващите дни - температурите може да надминат 40°C в части от Испания, Франция, Хърватия и Турция.


В Италия температурите може да достигнат 48 °C. Червено предупреждение е издадено за 10 града, включително Флоренция и Рим. 


Жегата в Италия доведе и до смъртни случаи. Във вторник мъж на около 40-годишна възраст колабира в северната част на страната. Италианските медии съобщават, че 44-годишният работник е рисувал линии на зебра в град Лоди, близо до Милано, преди да почине. 


Няколко туристи в страната вече колабираха поради топлинен удар, включително британец пред Колизеума в Рим.


Горещата вълна "Цербер", наречена от Италианското метеорологично дружество на името на триглавото чудовище, което се появява в "Ад" на Данте, се очаква да доведе до екстремни условия през следващите няколко дни. Метеорологичната служба казва, че температурите ще достигнат своя връх в петък.


Горещините вероятно ще продължат и през уикенда, а в Прага, чешката столица, температурите може да достигнат до 36 °C в събота.


Повече от 60 000 души са починали в Европа в резултат на горещините миналата година. Страхът е, че тази гореща вълна може да причини много повече смъртни случаи това лято.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама