НОВИНИ


Актьорът-депутат от ГЕРБ Евгени Будинов се завръща в Народния театър, таланти си тръгват

2 5696 13.07.2023
Актьорът-депутат от ГЕРБ Евгени Будинов се завръща в Народния театър, таланти си тръгват

Актьорът и депутат от ГЕРБ Евгени Будинов се завръща в Народен театър ”Иван Вазов”. Припомняме, че в началото на годината той беше освободен от постановката ”Хъшове” от бившия вече главен режисьор Александър Морфов.


Името на Будинов вече присъства в сайта на театъра, показа справка на Фрог.


.

На фона на завръщането на актьора и депутат от ГЕРБ в Народния ни театър, вчера стана ясно, че директорът Васил Василе се е разделил с друго ключово лице -  най-изявения български театрален фотограф Стефан Н. Щерев. Той е освободен след 10 години работа там.

 

За уволнението на разбрахме от социалните мрежи:

 

"Без назована причина ми беше казано от директора, че договорът ми за предстоящия сезон няма да бъде подновен".

 

В дългият си пост Стефан твърди, че е поне уважително да се чуят доводите на директора относно прекратяването на работните им отношения. По думите му не става въпрос за неизпълнени негови проекти към театъра, а лично виждане на Васил Василев. 

 

Щерев изказва огромна благодарност към всички режисьори, актьори и творци, с които е имал възможност да работи и смята, че ще работи в бъдеще. Постът завършва с кратка справка на всички заснети материали към театъра.

 

"Общо заснетите постановки в професионалния ми път са 194, от които 135 за Народен театър “Иван Вазов", споделя фотографът.

 

Постът е харесван и споделян стотици пъти. Коментарите под него са предимно на популярни личности, изпращащи подкрепа на Стефан.

 

Днес отново от социланите мрежи разбрахме, че Народният ни театър се разделя и с Камен Донев:

 

”Искам да ви информирам, че от днес напускам представлението ”Животът е прекрасен” поради крайна нетърпимост към ситуацията в Народния театър и безобразното, арогантно поведение на директора на театъра.”
 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама