НОВИНИ


Атлантическият съвет призова за премахване на паметниците на Червената армия

18 2880 15.07.2023
Атлантическият съвет призова за премахване на паметниците на Червената армия
Атлантическият съвет призова за премахване на паметниците на Червената армия БГНЕС

Атлантическият съвет на България призова в отворено писмо областните управители на Пловдив и област София да предприемат действия за премахване на ”паметниците, които прославят Червената армия като освободителка”.


Затова паметниците, които прославят Червената армия като освободителка не са нищо повече от пропагандни инсталации на обявения за престъпен комунистически режим.

 

Днес те служат като фетиши на защитниците на Путиновата агресия срещу Украйна и на хибридната война, която от години Кремъл води срещу демократичния свят, в това число и срещу България, се казва в писмото.

 

Според тях премахването трябва да стане преди местните избори, "за да може въпросите, свързани с миналото, да не помрачават изборната кампания" и да бъде насочена към проблемите и решенията на градовете.

 

Паметниците, които прославят Червената армия, са пропагандни инсталации на обявения за престъпен комунистически режим, припомнят атлантиците.

 

Столична община е взела решение за демонтаж на т.н. Паметник на Съветската армия още през далечната 1993 г. и през март т.г. то бе потвърдено, припомнят атлантиците.

 

Община Пловдив взема подобно решение на 10 април 1996 г.

 

И в двата случая тогавашните правителства, представяни от областните управители не допуснаха тези решения на местните парламенти да се приведат в действие.

 

По това време България е подложена на огромен натиск от Москва, но днес положението е съвсем различно, се казва в писмото.

 

Писмото е изпратено до областните управители на област София и Пловдив, до премиера, до външния министър.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама