НОВИНИ


#ИмпийчWithMe: Граждани излизат на протест под прозорците на Радев в сряда

50 6070 16.07.2023
#ИмпийчWithMe: Граждани излизат на протест под прозорците на Радев в сряда

Граждани се събират на протест пред сградата на Президентството заради скандалното изказване на държавния глава Румен Радев, в което той определи една част от гражданите като “безродници” и обвини Украйна, че настоява да води войната с Русия. Демонстрацията е с искане за импийчмънт - поредното такова от площада срещу президента, обвиняван в слугинаж към Кремъл.


"С предстоящото събитие изразяваме възмущението си от последните изяви на президента Румен Радев, с които той не прави нищо друго освен да разпространява пропутинска пропаганда. За нас е крайно неприемливо от президентството да се говорят вече близо година и половина лъжи, манипулации и опорки на Кремъл в лицето на Румен Радев. За нас той с всяко едно свое действие разединява нацията, затова искаме и неговото отсраняване от поста държавен глава на Република България", посочват организаторите на демонстрацията. 


Протести срещу Радев имаше и преди няколко месеца. Тогава граждани скандираха "Тук не е Москва". Една от причините президентът да си навлече гнева на обществото, бе поведението му при връчването на мандата за съставяне на правителство на "Продължаваме Промяната" - "Демократична България". Протестите бяха предизвикани и от нееднократните изказвания на Радев срещу изпращането на военна помощ за Украйна. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама