НОВИНИ


Тагарев: Неразбираемо е човек с висока военна подготовка като Радев да говори така

19 3187 16.07.2023
Тагарев: Неразбираемо е човек с висока военна подготовка като Радев да говори така

Неразбираемо е подобни изказвания като това на президента Румен Радев за войната в Украйна да излизат от хора с висока военна подготовка, каквато има държавния глава, заяви пред Нова телевизия министърът на отбраната проф. Тодор Тагарев.


Пред журналисти Румен Радев заяви, че Украйна настоява да води войната с Русия, а освен това държавният глава нарече част от българското общество “безродници”. 

Според Тагарев изявлението на президента няма да нанесе щети върху отношението на съюзниците към България. 

 

“Българската позиция не е по-различна от тази на съюзниците ни. Те познават устройството ни и знаят, че Министерският съвет възлага и се грижи за външната ни политика. За тези, които си мислят, че едва ли не някой там е натиснал българската делегация и тя си е променила мнението - отваря се сайтът на правителството и там се вижда решението на Министерския съвет, с което се приема националната позиция”, поясни той.

 

Военният министър коментира и решението, взето по времето на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, според което у нас ще бъде разположена армия на Алианса. 

 

“В България се предвиждат няколко структури от системата за командване и управление. Най-същественото от тях е създаването на многонационален дивизионен щаб за сухопътна дивизия. Това е доста сериозно усилие, което трябва да направим в изпълнение на плановете”, посочи Тагарев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама