НОВИНИ


Обсъждат подуправителят на НЗОК да я оглавява безсрочно, докато бъде избран нов титуляр

0 2649 18.07.2023
Обсъждат подуправителят на НЗОК да я оглавява безсрочно, докато бъде избран нов титуляр
личен архив

Подуправителят на Здравната каса да изпълнява длъжността управител безсрочно, докато бъде избран нов титуляр при предсрочно прекратяване на правомощията на предишния. Тази поправка в закона за здравното осигуряване, предложена от ГЕРБ-СДС, ще бъде обсъдена на Подуправителят на Здравната каса да изпълнява длъжността управител безсрочно, докато бъде избран нов титуляр при предсрочно прекратяване на правомощията на предишния.


Тази поправка в закона за здравното осигуряване, ще бъде обсъдена на второ четене на извънредно заседание в ресорната парламентарна комисия. От „Има такъв народ“ внесоха предложение за ограничение от два месеца за изпълняването на длъжността.

 

До законопроекта се стигна, след като миналия вторник кандидатът на ГЕРБ-СДС Иванка Динева се отказа от участие в процедурата за избор на управител на Здравната каса, а кандидатурата на Жени Стайкова, издигната от БСП, беше отхвърлена в пленарната зала.


Заради изтеклия в сряда срок, в който подуправителят може да изпълнява длъжността управител, и заради започването на нова процедура, депутатът Костадин Ангелов внесе предложение това временно изпълняване на длъжността да бъде без срок.

 

При първото гласуване на законопроекта депутатите от Възраждане и Има такъв народ изразиха вот „въздържал се“, а Андрей Чорбанов е вносител на допълнение, според което подуправителят може да изпълнява длъжността до избора на управител, но не повече от 2 месеца. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама