НОВИНИ


Кремъл нарече ударите по обекти в Одеса и Николаев отмъщение за терористичната атака на Кримския мост

10 2963 18.07.2023
Кремъл нарече ударите по обекти в Одеса и Николаев отмъщение за терористичната атака на Кримския мост
Одеса

Руските високоточни удари по съоръжения на пристанищната инфраструктура в Одеса бяха ответни удари за Кримския мост. Това съобщи прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков. По-рано Песков каза, че все още се разработват предложения за отговор на терористичната атака на Кримския мост и мерки за подобряване на сигурността му .


Както съобщи Министерството на отбраната на Руската федерация, нощният удар е нанесен върху обекти, „където се подготвят терористични атаки срещу Русия с помощта на безпилотни катери, както и на местата за тяхното производство в корабостроителница в Одеска област“. Освен това в района на Одеса и Николаев бяха унищожени складове за съхранение на гориво с общ обем около 70 хиляди тона, от които APU се захранваше с гориво.


Преди ден руският президент Владимир Путин обеща , че Русия ще отговори на терористичната атака на Кримския мост, жертвите на която бяха мъж и жена, а дъщеря им беше ранена. По думите на държавния глава Министерството на отбраната е подготвило съответните предложения.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама