БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


ЕК ни поряза за инфрастурктурните проекти

0 4966 06.10.2010
ЕК ни поряза за инфрастурктурните проекти

Европейската комисия е изразила възражения към сключеното от българското правителство през август споразумение със Световната банка техни експерти да управляват големите инфраструктурни проекти, а услугите им да се пращат с евросредства, предвидени за техническа помощ. Това съобщи от Брюксел министърът по еврофондовете Томислав Дончев, цитиран от БНР.



Основните резерви са свързани с функциите, които ще изпълнява Световната банка, с това как ще бъде одитирана нейната дейност и въпросът дали за нейната техническа помощ ще се плаща с пари от еврофондовете. Освен това от ЕК са обърнали внимание, че част от евентуалните дейности на чуждите мениджъри на поректите се припокриват с ангажиментите на експертите от Брюксел.

Регионалният министър Росен Плевнелиев, който също участва в разговорите с Еврокомисията, обясни, че тези въпроси предстои да бъдат изяснени на специална работна среща с всички заинтересовани институции до края на този месец.

Миналата седмица на посещение у нас бяха експерти от Европейската комисия, който също се усъмниха в ефективността на идеята. По думите им в България до миналата година са работили над 100 експерта от ЕК и ползата от това не е била кой знае каква.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама