НОВИНИ


След спецкация във Варна: Спипаха двама души за разпространение на фентанил

0 2684 19.07.2023
След спецкация във Варна: Спипаха двама души за разпространение на фентанил
БГНЕС

Две криминално проявени лица са задържани при акцията срещу разпространението на дрога във Варна. Това заяви пред репортери комисар Андрей Ангелов, зам. директор на ОДМВР-Варна.


Ангелов сподели актуална информация за полицейската операция в морската столица.

 

Той коментира, че акцията е осъществена на 18.07.2023 г. в жк. "Владислав Варненчик. Комисарят подчерта, че са задържани две лица - на 18 и 36 години, криминално проявени. По думите му арестуваните са били съседи, които живеели и продавали дрога в един и същ блок, на един и същ етаж.

 

Експертът допълни, че след задържането им не е установен друг случай на разпространение на фентанил. Въпреки това органите на реда продължават работата си по случая, категоричен бе той.

 

Във връзка с починалите от новата синтетична дрога, Ангелов отбеляза, че в кръвта на част от тях е открит метамфетамин, а до телата им са намерени спринцовки. Това показва, че преди смъртта лицата са употребили това вещество, поясни той.

 

Назначена е проверка дали в периода от април до сега в болниците на територията на град Варна са извършвани аутопсии на лица, приети с свръхдоза фентанил. Комисарят посочи, че миналата година е регистриран един такъв случай.

 

Припомняме, че на днешното заседание на Министерски съвет министър-председателят акад. Николай Денков обяви, че се създава нов координационен механизъм, който да бори организираната престъпност и вноса на наркотици.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама