НОВИНИ


Мартин Димитров: Трябваше да направим кабинет, защото правителствата на Радев ни тласкаха към пропастта

27 3197 19.07.2023
Мартин Димитров: Трябваше да направим кабинет, защото правителствата на Радев ни тласкаха към пропастта
Мартин Димитров

”Имам въпрос към президента? Какъв е интересът на държавата? Тия пристанища да бъдат под държавен контрол, така че много да се внимава какво се внася, кой го внася, кога го внася, платени ли са двсички данъци и мита. Това ли ни е държавният интерес? Ако това е държавния ни интерес, защо той прави нещо друго?”. Това попита Мартин Димитров от ДБ по повод искането за прекратяване на концесията на пристанището в Росенец


Има европейски регламент, според който подобни концесии трябва да се прекратят. Той е за целия Европейски съюз. Румен Радев вместо да спази общо правило, което е за целия ЕС, търси начини то да бъде заобиколено. Той казва "няма да го спазвам" и търси вратички как да не го спази. Това ли е държавният интерес?", попита Димитров в предаването "Още от деня" по БНТ.


"Не ме вълнува реакцията на Лукойл. Ако всичко се изпипа както трябва, това е европейски регламент, който ако се изпълни и всичко е правилно измислено, не виждам възможност за проблеми", добави депутатът.


Запитан за оказваната подкрепа от страна на ДПС към правителството, той отговори: "За мен е важно да има редовен кабинет, защото служебните на Румен Радев тласкаха България към ръба на пропастта. Бяхме близо до тази пропаст. Те щяха накрая да доведат наистина до тежко финансово състояние. Те самите говорят за тежко финансово състояние, без да казват, че те бутат България към тежка финансова криза. За мен е важно, че има редовно правителство и колкото повече неща свършим, толкова по-добре. Сега спешната задача е този месец да приемем бюджета. По това работим всеки ден. Каквото сме твърдяли за ДПС и за Пеевски, ние продължаваме да го твърдим. Съдебната реформа, която предлагаме, тя означава - на всекиму своето. Всеки ще си носи отговорността. Ние имахме два избора - или оставяме Румен Радев и той бута държавата към фалит, или правим това редовно правителство. ДПС гласуват заедно с нас когато си решат".

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама