НОВИНИ


Външно мълчи три дни за случая със сайта „Миротворец“, за да може Борисов да блесне в комисия

10 5903 20.07.2023
Външно мълчи три дни за случая със сайта „Миротворец“, за да може Борисов да блесне в комисия
личен архив

От три дни русофилски организации и агенти, които си правят оглушки, че България е определена от Русия за вражеска държава, трескаво призовават правителството да вземе мерки за няколцина българи, посочени от сайта "Миротворец" за врагове на Украйна.


Мерки, разбира се, трябва да се вземат и това трябва да е приоритет на Министерството на външните работи. Но ведомството, оглавявано от ротационния премиер на ГЕРБ Мария Габриел вече трети ден не дава дори сигнал, че работи въпроса, макар това да се знае от цялата администрация на Външно.

 

И днес стана ясно защо. "Възложил съм на Външната комисия да провери кой стои зад сайтовете "Миротворец". Недопустимо е там да влизат журналисти, българи и зам.-председател. Очакваме службите да ни отговорят", заяви гордо днес новоизбраният председател на Комисията по външна политика в парламента Бойко Борисов.

 

Оттук нататък можем да очакваме всички важни външнополитически теми, по които трябва да се чува думата на МВнР, да се забавят и затлачват, за да може Вожда да изпъква с ярки цитати и да отбелязва дейност в Народното събрание.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама