НОВИНИ


Нинова преживя един от ”най-позорните дни” в парламента

16 3182 21.07.2023
Нинова преживя един от ”най-позорните дни” в парламента

Днес е един от най-позорните дни в политиката. Управляващите ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС погазиха с ботуши Конституция, закони, правила. Внесоха извънреден дневен ред, овладяват държавата.


Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерката на левицата Корнелия Нинова, след решението за прекратяването на концесията на “Лукойл” на пристанище “Росенец”. 

 

Нинова се оплака, че за няколко часа мнозинството ГЕРБ ПП-ДБ и ДПС са “продали” българския интерес множество пъти - с решението да се предоставят БТР-и на Украйна, решението да се спре концесията на “Росенец”, промените в Закона за съдебната власт, с които са “овладели Висшия съдебен съвет”. Нинова предупреди, че мнозинството ще “продаде” и българските деца чрез Закона за защита от домашното насилие. 

 

"Управляващите ГЕРБ/СДС, ПП/ДБ и ДПС погазиха брутално, с ботуши погазиха, Конституция, закони, правила. Знаете, че трите управляващи партии внесоха извънреден дневен ред, който нито е обсъждан на председателски съвет, нито е одобряван, нито дори са информирани останалите партии. Брутално, нагло и арогантно действие на самозабравили се хора, които овладяват държавата по всички начини. Буквално за 10 часа продадоха България няколко пъти и предадоха българския народ няколко пъти. Решение за предоставяне на БТР-и за Украйна безвъзмездно, отменя се концесията на пристанище "Росенец" без никакъв анализ колко ще плаща българския народ...", отсече Нинова.

 

Лидерката на червените се закани тя и съпартийците й да използват “всички парламентарни методи, за да спрат тези действия на управляващите”.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама