НОВИНИ


Ресторантьори гневни на клиента, платил 490 лв. за три пържоли. Искат да го съдят

50 7948 22.07.2023
Ресторантьори гневни на клиента, платил 490 лв. за три пържоли. Искат да го съдят
БГНЕС

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията обявиха, че ще потърсят отговорност по съдебен път от клиента, който през седмицата се оплака, че е платил 490 лв. за три пържоли в ресторант във Варна.


От браншовите организации изпратиха съобщение до медиите, в което отбелязват, че мъжът се е опитал да навреди на ресторанта, за да "получи своята минутка слава". Те изтъкват, че за всеки един подобен случай в бъдеще също ще завеждат дела.

 

Гореспоменатите организации посочват в позицията си, че реакцията на медиите, отразили случая, е антиреклама за българския туризъм. Според тях "някои медии участват в своебразно състезание по очернянето на летния ни сезон".

 

Налице е оплакване и от Комисията за защита на потребителите (КЗП). Вчера от КЗП информираха, че извършват проверка в ресторанта във Варна, като уточниха, че са установени няколко нарушения. От комисията допълниха, че ценоразпис за 100 г., какъвто е случая с пържолите, е допустим само за много скъпи екзотични риби и други, които клиентът може да види на живо и са въпрос на индивидуална оферта към потребителя.

 

"Настояваме за незабавно прекратяване на проверката срещу заведението и обявяването на практиката за продажба на скъпи храни за напълно стандартна и лоялна. Настояваме за извинение от директора на КЗП за твърденията, споделени в национален ефир, уронващи престижа на целия бранш", пишат от организациите.

 

Те изтъкват освен това, че ресторантьорският бранш не може да носи отговорност за липсата на образование и култура на хранене у някои клиенти.

 

"Имаме достатъчно служители, които могат да отговорят на въпросите на нашите клиенти, стига те да имат нужния интелект, за да попитат", заключват браншовите организации.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама