НОВИНИ


СГП образува две дисциплинарни производства по така наречените ”дела на трупчета”

0 2973 24.07.2023
СГП образува две дисциплинарни производства по така наречените ”дела на трупчета”
СГП образува две дисциплинарни производства по така наречените ”дела на трупчета” БГНЕС

След междинните резултати от разпоредената от временно изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов ревизия на така наречените ”дела на трупчета”, в Софийската градска прокуратура са образувани две дисциплинарни производства.


Едното е срещу прокурор Стефан Христов, който работи по така нареченото разследване "Барселонагейт", заради което бившия главен прокурор Иван Гешев поиска имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а другото - срещу неговия колега - Иван Първанов.

 

Проверката, разпоредена от Сарафов, е установила неритмичност и съществено забавяне в работата на двамата магистрати, предаде БНР.

 

Назначена е Дисциплинарна комисия от трима прокурори от Градската прокуратура, която да провери работата на прокурорите Христов и Първанов, като включително ще се установява колко дни са били в отпуска или болнични, участието им в съдебни заседания и евентуални ревизионни комисии.

 

В срок от два месеца Дисциплинарната комисия трябва да представи доклада си за работата на Стефан Христов и Иван Първанов, уточняват от държавното обвинение.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама