БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Туристическият министър: Не бих платила 15 лв. за топка сладолед

7 7156 26.07.2023
Туристическият министър: Не бих платила 15 лв. за топка сладолед
Зарица Динкова

Не сме на война с ресторантьорския бранш. Това заяви пред БТВ министърът на туризма Зарица Динкова.Според нея бранша продава и преживявания и това трябва да се лансира. Трябва да се опитаме да рекламираме туризма по най-добрия начин, а сега е пикът на сезона. Държавата може да балансира между бизнеса и хората.


Министърът допълни, че цените растат, но надценките са нещо индивидуално: "Аз не бих платила 15 лева за топка сладолед, не съм плащала такава цена и на по-скъпи места."


"Трябва да се опитваме да градим позитивен образ. В ресторантьорския сектор основните герои са майсторите готвачи. Тази леля Ани, която може да се конкурира с най-добрата италианска мама."


Министърът не подава оставка, защото е защитил интересите на потребителите и затова, че се е намесил, за да балансира една ситуация, която можеше да ескалира по един доста неприятен начин, ако се беше задълбочила, каза още тя. Асоциацията на ресторантьорите поискаха оставката ѝ. Причината е нейният коментар за клиента, платил 490 лева за три стека. През уикенда Динкова заяви, че не би могла да защити удължаването на намалената ДДС-ставка от 9% за туристическия бранш, когато има подобно отношение към клиентите.


"Очакваме ръст на туристите през октомври. Към момента има ръст на българските туристи по Черноморието", завърши Зарица Динкова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама