НОВИНИ


Обнадеждаващо: Пожарите в Хасковска област са потушени и под контрол

0 2581 28.07.2023
Обнадеждаващо: Пожарите в Хасковска област са потушени и под контрол
БГНЕС

Обстановката в Хасковска област се нормализира, след като три дни горяха повече от 10 пожара. Всички са потушени и са под контрол, затова областният управител на Хасково Гинка Райчева ще отмени бедственото положение в региона, съобщи БНР.


Единствено активен остава пожар край Дъбовец, където групите огнеборци навлизат във високите части на всяко огнище.

 

В ход е гасенето на пламъците по високите части на горските масиви край Дъбовец. Към момента пожарникари и горски служители навлизат във вътрешността на огнището, където не е възможно да оперират машини. Идеята е да бъдат локализирани всички точки и да се потуши огъня. Областният управител на Хасково Гинка Райчева каза следното:

 

"Към днешна дата обстановката е спокойна. Локализирани са огнищата в общините "Минерални бани" и Маджарово, като дежурни четири коли има само в община "Минерални бани", които наблюдават състоянието. Остава под действието на всички мобилизирани сили за потушаване на пожара Дъбовец, но и там уверението на Оперативния щаб е, че ще бъде овладяна ситуацията. Към този момент има предложение за отменяне на бедственото положение", посочи тя.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама