НОВИНИ


Извънредно: Депутатите прекратяват отпуската и се събират на заседание на 7 август

8 3203 01.08.2023
Извънредно: Депутатите прекратяват отпуската и се събират на заседание на 7 август

Извънредно заседание на правната комисия в НС този четвъртък като се очаква депутатите да прекъснат лятната си ваканция и да заседават още в понеделник идната седмица, предават от bTV.


По-рано се появи информация, че от “Продължаваме Промяната” - “Демократична България” ще поискат прекъсване на лятната ваканция на народните представители и извънредно заседание, за да се обсъди защитата на жертвите на насилие.

 

Предложението е да се разшири обхватът на хората, които могат да бъдат защитени. 

Припомняме, че днес и правосъдният министър Атанас Славов се обяви за промени, с които в обхвата на закона да попаднат интимните връзки, без да е налице фактическо съжителство. 

 

Заседанието на депутатите и извънредното обсъждане в правна комисия идва на фона на бурно обществено недоволство заради насилието над 18-годишното момиче от Стара Загора, което бе нарязано с макетно ножче от приятеля си Георги Николаев. Заради случая вчера имаше масови протести в цялата страна. Хиляди бяха демонстрантите в София и Стара Загора.

 

Днес последваха и първи уволнения - отстранен от поста си бе прокурор Георги Видев, който бе заместник административен ръководител на Окръжна прокуратура-Стара Загора.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама