НОВИНИ


Демонстрация в Банско в подкрепа на жертвите на насилие

1 2624 02.08.2023
Демонстрация в Банско в подкрепа на жертвите на насилие
БГНЕС

Жители на Банско се събраха на протест в подкрепа на жертвите на насилие. Демонстрацията, която се организира в социалните мрежи по повод насилието, извършено спрямо 18-годишно момиче от Стара Загора, се проведе на входа на курортния град.


"И в България, и по света има садисти, но ме тревожи, че тук са на свобода", заяви пред БТА Цветелина Христова от протестиращите. Тя каза още, че нейното участие в протеста е с настояване за справедливи присъди и затвор за насилници, за да не бъдат заплаха за българските жени.

 

"Аз съм била жертва на подобен тип физическо насилие, което се случи преди десет години, мълчала съм досега, но смятам, че ако не се вземат адекватните мерки и подобен тип хора не бъдат наказвани справедливо, този проблем ще стане по-кардинален и няма да бъде спрян", отбеляза друга жена от възмутените граждани. Тя сподели, че преди десет години не е подала сигнал за насилието, на което е била подложена, от страх да не се повтори или да не пострадат нейни близки хора.

 

"Насилието трябва да спре, не само спрямо жени, а и спрямо възрастни хора. Трябва да се вземат мерки срещу хората, които причиняват някакви вреди", посочи Спасимира Вичева, която също взе участие в демонстрацията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама