НОВИНИ


Георги Тошев: Не мускули и татуировки те правят мъж, а отношението към майка, баба, любима

4 3308 02.08.2023
Георги Тошев: Не мускули и татуировки те правят мъж, а отношението към майка, баба, любима
Георги Тошев

Не мускули, не татуировки, нищо от всичките му аксесоари не го прави мъж. Мъж го прави единствено начинът, по който се отнася към другите и най-вече към жените – майка, баба, сестра, любима“, коментира случая в Стара Загора журналистът и писател Георги Тошев в предаването ”България, Европа и светът на фокус“ на Радио ”Фокус“.


Реакцията на насилника на 18-годишното момиче от Стара Загора е лесният избор. Много по-трудно е да направи другото – да приеме, че в един момент е нежелан, добави той.


Жестокостта не се извинява с гнева. Понякога се изгубвам в нежеланието да се погледнем и да видим, че по някой път сме отхвърлени, по някой път сме нежелани, друг път просто трябва да се разделим с хора, които обичаме, каза още Тошев.


В последните години дефицитът на любов, на себеуважение и отношение към другия е станал много голям, отбеляза той.


"За мен е много важно как се разделяш с хората, с които работиш, с които живееш, които обичаш. Това е една много тънка граница, която за съжаление е премината от болшинството“, посочи Георги Тошев.


Това е част от семейното възпитание и от средата, в която израства един човек, допълни той.


"Голямото ни нещастие днес, на повечето хора, които са в периферията, не защото живеят в малки населени места, а защото животът им се случва в периферията, е, че те не се обичат, не знаят какво е това. Те не знаят собствената си стойност. Начинът, по който се отнасят към другите, цялата обърканост, в която те не знаят какво и как да направят, прави тези млади мъже отвратителни. Жестокостта съм убеден, че е плод на нелюбов“, заяви Георги Тошев.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама