НОВИНИ


Станишев: Правителството е безотговорно

9 4872 10.10.2010
Станишев: Правителството е безотговорно
Сергей Станишев

Най-рано внесеният бюджет, най-рано ще бъде изтеглен", това пророкува днес преди заседанието на Националния съвет на БСП Сергей Станишев.



Според него това е проектобюджетът, който най-бързо се актуализира, тъй като в него са разчетени и ефектите от Кодекса за социалното осигуряване и се отразяват и много други неща, които не са вече факт, съобщи БГНЕС.

"Намерението за вдигане на осигуровките променя рамката и приходната част. Редно би било правителството да го изтегли и да си внесе най-сетне актуалния бюджет. Той изтъкна, че в предизборната програма на ГЕРБ има обещание за 5 % намаляване на осигурителната тежест. "Миналата година, когато правителство реши да намалява осигуровките с 2 процентни пункта ние се противопоставихме. Данъците могат да се свалят до определено ниво, което води и до увеличаване на приходите", коментира още Станишев. Самият той не пожела да каже дали увеличаването на осигуровките ще доведе до търсения ефект, тъй като намира, че това правителство е непредсказуемо и безотговорно. Не знам какво ще измисли правителството, защото всяко нещо е предпоследно, сподели той.

 "Не може да импровизираш постоянно. Тази импровизация е на гърба на хората", каза още лидерът на БСП. Според него промените в пенсионната сфера трябва да се решават с широк консенсус в обществото. "Самият замисъл на тъй наречената пенсионна реформа беше доста безумен. Близо 8 месеца държавата се тресе от напрежение и хората не знаят каква политика ще води правителството по отношение на пенсиите и начина на осигуряване и за това свидетелстват и последните импровизации. Ние категорично се противопоставихме много ясно на тази пенсионна реформа, която предвиждаше българите да работят докато умрат", каза Станишев преди пленума.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама