НОВИНИ


Ремонтът на жълтите павета вероятно ще приключи преди 15 септември

1 2580 03.08.2023
Ремонтът на жълтите павета вероятно ще приключи преди 15 септември
БГНЕС

Вече са наредени около 150 кв. метра павета при новия ремонт на ремонта пред НС. Пренареждането им започна преди около 10 дни и очакванията са да приключи преди първия учебен ден, съобщи БНР.


От общината коментираха, че от началото на ремонта пътната основа е била изпитана за четвърти път и бяха категорични, че контролът върху дейността на работниците ще бъде постоянен. Заради жегите пренареждането се осъществява сутрин и вечер, когато е по-хладно.

 

След приемане на подредения участък от надзора се извършва и първично фугиране с пясък, за да се предпазят паветата от разместване. След известно време ще има и допълнително фугиране.

 

"Няма да се бърза, въпреки че ще се опитаме за първия учебен ден, когато знаете, че трафикът се увеличава, всичко да бъде готово, но на първо място е спазването на утвърдената технология - сортирани павета, малки фуги, едни допълнителни профили, които се използват. За съжаление, искахме да използваме една емулсия, която използвахме на опитния ни участък - не се разреши, тъй като доста се отклонява от автентичната технология, но се надяваме, че останалите параметри като бъдат спазени, паветата този път ще бъдат наредени като хората", заяви заместник-кметът по строителството в Столичната община Ангел Джоргов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама