НОВИНИ


Взривове в пристанище Новоросийск /обновена/

11 3235 04.08.2023
Взривове в пристанище Новоросийск /обновена/

Дронове удариха руското пристанище Новоросийск. Според първоначалната информация е имало поредица от взривове. Държавната агенция РИА Новости потвърди за експлозиите. Пристанището е затворено, предават от руската редакция на BBC.


Съобщава се, че в ранните часове на деня са били чути силни взривове в Южна Озереевка - селище на брега на Черно море на осем километра от Новоросийск. Там се намира и нефтен терминал на Каспийския нефтопроводен консорциум. Пресслужбата на компанията увери, че терминалът не е повреден и продължава да товари петрол на закотвени танкери.

 

Малко по-късно няколко руски канала в Telegram информираха, че няколко военноморски дрона са били унищожени в района на Мисхако - най-южното населено място в Новоросийск, на входа на Новоросийския залив.

 

Според държавните медии службите за спешна помощ на Новоросийск са потвърдили съобщенията.

 

Въведена е временна забрана за движение на кораби. 

 

Руските телеграм канали пишат, че в морето край Новоросийск рано сутринта е била отклонена атака на морски дронове - или един дрон. Все още няма официална информация за това.

 

По-късно руското министерство на отбраната потвърди атаката като заяви, че пристанището е било нападнато от два дрона. Според руските информационни агенции министерството съобщи, че два украински безпилотни катера са се опитали да атакуват руската военноморска база.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама