НОВИНИ


”Алтернатива за Германия” смята ЕС за провален проект, но не иска той да се разпуска

7 3015 06.08.2023
”Алтернатива за Германия” смята ЕС за провален проект, но не иска той да се разпуска
”Алтернатива за Германия” смята ЕС за провален проект, но не иска той да се разпуска БГНЕС

”Провален проект” нарече Европейския съюз крайнодясната германска парламентарна партия ”Алтернатива за Германия”.


На партийния конгрес в Магдебург, който прие предизборната програма за европейските избори догодина, партията обаче не подкрепи призива за разпускане на Евросъюза.


Вместо ЕС такъв, какъвто го познаваме, "Алтернатива за Германия" иска да създаде "федерация на европейските нации, нова европейска икономическа общност и общност на интереси, която запазва суверенитета на държавите-членки", се казва в декларация, приета на конгреса в източногерманския град Магдебург. 


"Искаме решенията да се върнат там, където им е мястото - в националните парламенти. Искаме рестарт на Европа. Искаме да се съюзим със силни национални държави в една нова европейска общност. И не искаме повече да сме най-големият платец в Европа", обясни председателят на партията Тино Крупала.


Пред обществената германска телевизия ZDF той се наложи да обясни като "редакционна грешка", че партията е приела смекчена версия на проект, публикуван през юни, който призоваваше за "организирано разпускане на ЕС".


Крайнодесните се радват на рекорден скок в социологическите допитвания и задминаха с 21 процента подкрепа партиите в управляващата тройна коалиция.


"Алтернатива за Германия" се надява на победа на регионалните избори в три източногермански провинции догодина, където традиционно има най-силна подкрепа.

 

"Готови сме за повече", заяви Крупала пред ZDF, като поясни, че партията иска "да излезе от опозицията и да влезе в правителството".

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама