НОВИНИ


Властите в Кувейт и Ливан забраниха филма „Барби“, не отговарял на традиционните арабски ценности

0 2655 10.08.2023
Властите в Кувейт и Ливан забраниха филма „Барби“, не отговарял на традиционните арабски ценности
Актрисата Марго Роби, която влезе в главната роля на Барби БГНЕС

Властите в Кувейт и Ливан забраниха филма „Барби“, защото не отговарял на традиционните арабски ценности, съобщи БТА.


Освен прожекциите на „Барби“ кувейтските власти наложиха забрана и на филма на ужасите „Говори с мен“ заради несъответствие с моралните стандарти и разпространение на идеи, които противоречат на традиционните ценности. За това информира в сряда вечерта агенция КУНА.

 

Културният министър на Ливан Мохамад Мортада също реши да забрани прожекцията на филма „Барби“ на територията на републиката поради несъответствието на показаните в него ценности с моралните насоки на ливанското общество, предаде националната агенция „Ал Ватания“.

 

Заместник-министърът на информацията и културата на Кувейт Лафи ал-Субей заяви, че комисията за надзор на филмите в страната се стреми да „предотвратява всичко, което накърнява морала или подбужда към нарушаване на обществения ред, обичаите и традициите и насърчава идеи, чужди на обществото." Според зам.-министъра такива мерки ще бъдат предприети срещу всяка лента, която промотира ценности, които са в противоречие с визията на обществото и местните обичаи.

 

Въпреки че премиерата на „Барби“ бе отлагана нееднократно в страните от Персийския залив, комедията може да бъде гледана от днес, 10 август, в Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия и Бахрейн.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама