НОВИНИ


Български ученици с четири медала на олимпиадата по география

0 2529 14.08.2023
Български ученици с четири медала на олимпиадата по география

Четири медала на Международната олимпиада по география iGEO спечелиха български ученици. Състезанието се проведе в Индонезия, а сънародниците ни са грабнали две златни и две бронзови отличия, съобщиха от Министерството на образованието и науката.


Златните медали са на Денис Урумов, ученик от 91 Немска езикова гимназия "Проф. Константин Гълъбов" в София, и Михаим Паскален, възпитаник на Математическата гимназия "Петър Берон" във Варна. Носители на бронзови отличия са Атанас Иванов от Националната природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" и Александър Илиев от Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски".

 

Ръководители на отбора са доц. д-р Димитър Желев, преподавател в Софийския университет, и Даниел Христов, учител в Националната природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов".

 

Международната олимпиада по география се провежда ежегодно, а в нея участват младежи от 16 до 19-годишна възраст от цял свят. Децата, избрани да представят държавата си на състезанието, са някои от най-успешните ученици и са селектирани сред хиляди младежи чрез различни кръгове. 

 

iGEO се провежда от 1996 г. и постепенно придобива популярност. От 2012 г. се провежда всяка година.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама