НОВИНИ


Австрийските власти издирват сериен убиец на бездомници, досега жертвите са три

1 2892 14.08.2023
Австрийските власти издирват сериен убиец на бездомници, досега жертвите са три
БГНЕС

Австрийските органи на реда работят по подозрение за сериен убиец в столицата Виена. Поводът са три нападения срещу бездомни хора през последния месец.


Първото нападение е от началото на юли месец, второто е станало в средата, а последното нападение е от 8 или 9 август. Последната жертва - 55-годишен мъж, намерен в нощта на 9 август - е починала вчера вечерта в болница. Атаките са извършени срещу двама мъже и една жена, предаде Bulgaria ON AIR.

 

Властите подозират един извършител или група, но във всеки случай свързват всичките престъпления. Обединяващият елемент в криминалните деяния е не само профилът на жертвите - бездомници, които спят по улиците на Виена - но и начинът на извършване на убийствата - с хладно оръжие. Всички жертви са с тежки прободни рани, направени им, докато са спели в спални чували.

 

Като ответна реакция неправителствени организации, които работят с бездомните хора във Виена, съветват клиентите си да се събират на групи и да не се отделят. Най-драстично струпване на бездомни има на "Марияхилфер щрасе" - най-дългата търговска улица в Австрия, както и в околностите на два от парковете, които граничат с нея.

 

Но именно там е извършено едно от нападенията. Другото нападение е в близост до метростанция отново в централните части на столицата, но полицията във Виена не издава подробности от разследването си. Предполага се, че има видеозаписи на поне едно от нападенията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама