НОВИНИ


Петков: Радев не иска да се смени неговият секретар на МВР

14 3081 20.08.2023
Петков: Радев не иска да се смени неговият секретар на МВР

Всички разбираме, че истинската драма зад думите на президента е, че той просто не иска неговият главен секретар да бъде сменен, въпреки показните убийства, ужасяващите престъпления на насилие и смразяващи криминални хроники.


Това написа във Facebook съпредседателят на ПП Кирил Петков.

 

Коментарът му дойде след поредния повод за престрелки между “Дондуков 1” и “Дондуков 2”, след като вчера държавният глава Румен Радев заяви пред журналисти, че държавата е “слаба” и това е причината “мафията да е силна”. Президентът също отказа да свика Консултативен съвет за национална сигурност след убийството на Алексей Петров. 

В своя позиция от ПП-ДБ още вчера заявиха, че президентът не вижда “неспособността на главният секретар на МВР” да се справи с криминалната хроника и го обвиниха във властови амбиции. Днес Петков продължи реториката. 

 

“Още в миналото редовно правителство този главен секретар не се справяше, но президентът застана плътно зад него и отказваше да подпише неговата смяна, просто защото му беше верен. Стига толкова. Сигурността на хората е по-важна от нечия лична нужда за контрол”, написа в социалната мрежа Петков. 

 

Съпредседателят на ПП се обърна и към “псевдонационалистите”, които защитават 3-ти март като заяви, че датата е избрана за национален празник в новата ни история и никой не омаловажава историята на борците за свобода. 

 

“Така че мили псевдонационалисти, за Ваше съжаление, никой нито омаловажава историята и героичните действия на българските борци за свобода, нито саможертвата на другите народи и 3-ти март ще остане свят празник за всички българи. Мечтата ми е обаче нашите деца да знаят, че са потомци на просветители, чийто труд и просвещение са дали светлина не само на България през най-успешните златни години в историята ни, но и са ограмотили половин Европа, включително и руския народ, който приема Кирилицата точно от знанието, развило се първо в Преславската книжовна школа. Нека Вашият остър глад за власт и популизъм да не се крие зад противопоставянето на двата толкова светли празника, защото докато историята е като корените на едно дърво, без които то не може да живее, то знанието и образованието са неговите листа, без които то няма бъдеще. България може да бъде отново велика и просперираща страна, когато знанието и образованието са поставени в култ за бъдещите поколения. Точно там се крие истинският патриотизъм, който гледа и към бъдещето на нашите деца", заяви съпредседателят на “Продължаваме Промяната". 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама