БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Teзи маратонки винаги ще са на мода! Емблематични модели на марка adidas!

0 5538 22.08.2023
Teзи маратонки винаги ще са на мода! Емблематични модели на марка adidas!

Историите на култовите модели на adidas са пълни със спиращи дъха обрати, които не отстъпват на епичните сюжети на най-добрите телевизионни сериали. Триумфалното им шествие по света, филмовите и сценичните изяви и връзките със знаменитости са ги превърнали в евъргрийни, които са желани и до днес.


Кои маратонки adidas винаги ще бъдат топ?


adidas Stan Smith – силата на простотата


По-малко означава повече – това важи на 100% за маратонките adidas Stan Smith. Класическият модел дебютира през 1964 г. като обувки за тенис. Тяхната семпла бяла горна част с троен ред перфорации и контрастни детайли на езика и петата се комбинират, за да създадат перфектния дизайн.  През следващото десетилетие обувките са кръстени на звезда, спонсорирана от тогавашната германска марка и благодарение на рекордните продажби влизат в „Книгата на рекордите на Гинес“. Това са едни от първите маратонки, които преминават границата между света на спорта и стрийтуеъра, превръщайки се в съществена част от ежедневните стилове. Голямото им завръщане през 2014 г. само затвърждава легендата им.  Днес класическата версия в бяло и зелено се предлага в почти непроменен вид, но можеш да избереш и варианти в бежово, червено или златисто, както и модели, украсени с маркови брошки. Независимо от детайлите, тези обувки са гарантиран хит на улицата – ще се убедиш, когато се снабдиш с тях!


.

adidas Superstar – звездна кариера


Подобно на много други емблематични стрийтуеър маратонки, adidas Superstar също имат спортна кариера. Характерните елементи на Superstar като стабилизиращата стъпалото кожена горна част, подметката със зигзагообразна шарка и известната подсилена „мида“ върху пръстите, са проектирани с оглед на нуждите на професионалните баскетболисти. През 1969 г. играчите от лигата проявяват интерес към новия модел, изоставяйки маратонките, които са били популярни на баскетболните игрища. През 80-те години на миналия век те придобиват звезден статут благодарение на рапърите от групата RUN DMC. Днес дизайнерите експериментират с материалите, като понякога заменят лицевата кожа с велур или изкуствена кожа и дори изоставят традиционната черно-бяла цветова схема. Така че нищо не ти пречи да създадеш уникална колекция от суперстари, сред които черно-бялата класика ще бъде на почетно място.

 

adidas Gazelle – експлозия от цветове


Зад създаването на модела adidas Gazelle стои самият Ади Даслер и неговата мания да проектира спортни обувки с възможно най-добри качества. Затова създадените през 1966 г. маратонки се отличават с ниска, подплатена яка, прилепващ към крака език и подметка с грайфер. Обаче по-късната им популярност се дължи преди всичко на впечатляващия им дизайн. Горната част от мек велур, контрастираща с три бели ивици, и Т-образният панел на пръстите определят нова посока в дизайна на adidas. Обувките бързо стават популярни сред субкултурите, особено в Обединеното кралство, където моделът Superstar не монополизира вниманието поради по-малкия интерес към баскетбола. Знаменитости като Мик Джагър, членове на групата „Оейсис“и Кейт Мос също харесват велурените маратонки. Днес Gazelle е един от най-известните ретро модели, който все още се възобновява и се предлага в много ярки цветове и варианти. Добави ги към колекцията си!


.

Модели като Stan Smith, Superstar и Gazelle са нещо повече от обувки – те са част от историята на уличното облекло и икони на поп културата. Посети магазин на Sizeer и открий кои емблематични модели ще ти подхождат най-добре!


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама