НОВИНИ


Джо Байдън обеща подкрепа на опожарения остров Мауи

1 2552 22.08.2023
Джо Байдън обеща подкрепа на опожарения остров Мауи
Джо Байдън обеща подкрепа на опожарения остров Мауи БНТ

Американският президент Джо Байдън обеща да подкрепя хората от остров Мауи „толкова колкото е необходимо” при възстановяването от пожарите, които отнеха живота на повече от 114 души на хавайския остров, предаде Ройтерс.


„Фокусирани сме върху това, което следва. Това е дългосрочното възстановяване ... и ще го направим заедно", каза Байдън, който беше видимо развълнуван след обиколката на изпепеления град Лахайна. Той добави, че ще гарантира гласовете на хората да бъдат чути и ще зачита местните традиции.

 

"Американският народ е с вас", каза американският президент на оцелелите от пожарите на 8 август, застанал до губернатора на Хавай, Джош Грийн, сенатори от острова и един конгресмен от Мауи.
 

След огнения ад на Хаваите: Властите обясниха защо не са задействали сирените

“Ще ви подкрепяме, колкото е необходимо", каза Байдън, стоейки до историческо баняново дърво, обгорено, но оцеляло от пожара.

 

„Смятам, че това е мощен, много мощен символ за това, което можем и ще направим, за да преодолеем тази криза", каза той.

 

Американският президент припомни личните си трагедии, като автокатастрофата, при която загиват първата му съпруга и дъщеря му. Той каза, че разбира какво изпитват хората на Мауи - „тази празнина в гърдите, като че ли си попаднал в черна дупка".

 

Грийн благодари на Байдън за помощта му и похвали бързината на реакцията на федералните власти.
 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама