ГЛАСЪТ


Вътрешният министър да спре с изявите или да си назначи умен съветник. Но къде да го намери?

13 16330 23.08.2023
Вътрешният министър да спре с изявите или да си назначи умен съветник. Но къде да го намери?
Калин Стоянов до Петър Тодоров...

Големи новини от вътрешният министър Калин Стоянов: „Заподозрян за убийството на Алексей Петров няма. Няма и потвърждение на информацията, че Петър Петров, известен и като Пепи Еврото, е починал в Дубай“. Казва още за Петров: „Текат оперативно-издирвателни мероприятия. Има множество установени факти и обстоятелства, които следва да бъдат щателно проверени. Всички версии са възможни и ние работим по тях“.


Изявлението е от брифинг в Министерския съвет министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в сряда. 

 

Г-н Стоянов явно е забравил, какво е казал преди пет дни – на 18.08.2022 г. в интервю за „24 часа“. А именно: „В цялата страна се работи с тежък криминален контингент във връзка с убийството на Алексей Петров и се търси евентуална тяхна съпричастност. Версиите, които сме извели, са за отмъщение или финансов дълг“.

 

Няма да коментирам дали интервюто може да е кризисен ПР – и да е, не е толкова важно.

 

Ницше казва, че до лъжи прибягват повърхностните хора, защото им липсва съдържание.

Марк Твен пък смята, че който прибягва до неистини често си противоречи, защото е трудно да се помни какво е казал преди това.

 

Бяха две версии, днес вече са много.

 

Колкото до „в цялата страна се работи с тежък криминален контингент“, нека публиката не се впечатлява. Процедурата е да се привикат известните и по-малко известни бандити и да ги питат къде са били едикогаси. След това ги пускат по живо по здраво. Губи се много време, ангажирани са много хора, а резултатът е съмнителен.

 

Няколко думи и за Петьо Петров – Еврото. Нямало все още потвърждение от ОАЕ, дали бившият следовател и важен играч от корупционната схема „Осемте джуджета“, разследвана от АКФ, е починал. Освен това нямало публикувана бюлетина за издирването му от Интерпол, но това не означавало, че търсенето му е спряло.

Напротив, в много случаи точно това означава. Когато е заловен или е настъпила смърт.

 

Не е наша работа да знаем къде е Еврото. Но е любопитно министърът и прокуратурата да кажат, дали синът му е върнат в България при майка му – Любена Павлова? По какъв начин преди това е напуснал страната ни и се е оказал при баща си в Дубай? Как после...

Ей такива работи.

 

Калин Стоянов е назначен за вътрешен министър и това е голямо признание за него. Лили Иванова в едно интервю бе казала, че е добре всеки, който е тръгнал към голямата сцена, преди това да се погледне в огледалото и да се запита има ли сили за това? И честно да си отговори. Стоянов погледнал ли се е в огледалото?

 

Иначе за главния секретар Петър Тодоров е прав – трябва да бъде сменен. Така е редно и дори президента Радев е наясно.

 

Огнян Стефанов

 

П.П. От опит знам, че подобни текстове ужасно дразнят ръководството на МВР, също и тези над него. Но не е ли крайно време и те да се запитат, дали с неадекватното си поведение на моменти, не дразнят обществото?


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама