НОВИНИ


Трагедия в Индия: Най-малко 26 жертви след срутване на железопътен мост

0 2803 23.08.2023
Трагедия в Индия: Най-малко 26 жертви след срутване на железопътен мост
Стопкадър: YouTube

Най-малко 26 работници загинаха и има опасения, че още няколко са блокирани, след като железопътен мост се срути в североизточния индийски щат Мизорам в сряда, съобщиха официални лица, цитирани от ”Ройтерс”.


Трагичният инцидент се е случил в Сайранг, град на около 20 км от столицата на щата Айзвал, информира главният министър на Мизорам Зорамтанга в социалната медийна платформа "Х".

 

Местни медии предадоха, че до 40 работници са били на мястото, когато мостът се е срутил, но представители на полицията отбелязаха, че са присъствали 28 работници.

 

"Спасителните операции са в ход и се оказва цялата възможна помощ на засегнатите", заяви индийският министър-председател Нарендра Моди в социалната мрежа "Х".

 

"Спасителните работници са успели да извадят 13 тела досега. Полагат се усилия да бъдат извадени останалите тела", посочи служител на щатската полиция, който отказа да бъде идентифициран.

 

Припомняме, че през октомври миналата година висящ мост от колониалната епоха се срути в Морби в западния щат Гуджарат, убивайки 135 души.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама