НОВИНИ


Радев отказва да освободи главсекът на МВР. Стартира нов скандал

22 3977 24.08.2023
Радев отказва да освободи главсекът на МВР. Стартира нов скандал

Президентството посочи като изцяло политически мотивите, с които Министерството на вътрешните работи предложи на държавния глава да освободи от поста главен секретар на МВР Петър Тодоров. Според “Дондуков 2” мотивите обслужват интереси, които се различават от обществените, и са в разрез с докладите за дейността на силовото ведомство от последните две години.


В част от мотивите, за които стана ясно вчера, се посочва, че главният секретар на МВР е бил отговорен за смъртта на шестима полицаи заради липса на контрол и некомпетентност. 

 

От “Дондуков 2” споменават отново изтеклия запис от вътрешната среща на “Продължваме Промяната”, на която се говореше за чистка в службите. Записът предизвика огромен скандал в общественото и политическото пространство у нас и направи съставянето на правителство изключително трудно.

 

“Искането за отстраняване на главния секретар на МВР обаче напълно се припокрива със записа на партийното събрание на “Продължаваме Промяната“ от месец май, в което уволненията в системата за сигурност са мотивирани с целта „местните избори ще са с наше МВР”, допълват от “Дондуков” 2.

 

“Посочените аргументи за липсата на организация и контрол върху дейностите на МВР са в остро противоречие с Докладите за дейността на МВР за 2022 г. и първото полугодие на 2023 г. на самото Министерство на вътрешните работи. В собствените си доклади МВР отчита по-добри резултати и по отношение на регистрираните, и при разкритите престъпления”, посочват в становището си от Президентството.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама