НОВИНИ


Шолц: За германската икономика са взети мерки в перспектива, които отново ще я изправят на крак

0 4637 26.08.2023
Шолц: За германската икономика са взети мерки в перспектива, които отново ще я изправят на крак
Федералният канцлер на Германия Олаф Шолц БГНЕС

Германия не е болният човек на Европа и за икономиката са взети мерки в перспектива, които отново ще я изправят на крака. Това заяви федералният канцлер Олаф Шолц в интервю за вестниците на Баварската медийна група.


Германският кабинет е взел много далечни решения, които ще осигурят по-голяма скорост и повече модернизация, коментира Шолц в интервю за баварски медии. 

 

"Трябва да се концентрираме повече върху изтъкването на успехите в дейността на правителството и да проведем необходимите дискусии за плановете ни във вътрешен план“, отбеляза той.

 

Канцлерът се изказа и против впечатлението, че Германия се превръща в "болния човек на Европа" заради слабия си икономически растеж:

 

"Не трябва да злословим за Германия като място за бизнес. Страната ни продължава да има добри икономически перспективи. Тъй като Германия е толкова успешна в износа, тя усеща особено силно отслабването на световната икономика. Но това важи и в обратната посока: ако световната икономика отново се съживи, ние също ще извлечем повече ползи", категоричен бе Шолц.

 

В стремежа за постигане на споразумение относно базисните детски надбавки, която е причина за поредния разкол в коалицията канцлерът подчерта, че до следващата седмица ще бъде взето общо решение. В същото време той алармира за бъдещи спорове в коалицията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама