НОВИНИ


ISW: Украинските сили напредват с контранастъплението в Запорожка област

46 4671 26.08.2023
ISW: Украинските сили напредват с контранастъплението в Запорожка област
БГНЕС

Украинските войски продължиха контранастъпателните операции край Работино в западната част на Запорожка област и се придвижиха напред. Руските ”военни кореспонденти” бият тревога, защото нашествениците в този район се бият без подкрепления и ротация. Това се казва в ежедневния доклад на Института за изследване на войната (ISW), цитиран от агенция УНИАН.


Международните анализатори посочват, че прогресът на въоръжените сили на Украйна в района на Работино се потвърждава от украинския Генерален щаб.
 

Един от висшите "военни кореспонденти" на Русия изрази загриженост относно възможността на изтощените нашественици да се защитят от нападения от Украйна в района на Работино.

 

Много руски сили близо до Работино са на фронтовата линия от началото на украинската контраофанзива и се борят с липсата на подкрепления. Специалистите коментират, че това твърдение потвърждава тяхната оценка, че окупаторите в западната част на Запорожка област са в отбрана без ротация или значителни подкрепления.
 

Преди няколко дни въоръжените сили на Украйна пробиха руската отбрана в Запорожието, припомня УНИАН. Военнослужещи от 47-ма бригада на Въоръжените сили на Украйна информираха, че са освободили село Работино в Запорожка област, за което през последните месеци се водеха ожесточени боеве. Въоръжените сили на Украйна се приближиха до втората линия на отбраната на руските окупатори в района на Работино в западната част на Запорожка област, като допълнително разшириха пробива.
 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама