НОВИНИ


Украинските войски са навлезли по-дълбоко в тила на руските сили до Роботине, село на южната фронтова линия

19 4333 29.08.2023
Украинските войски са навлезли по-дълбоко в тила на руските сили до Роботине, село на южната фронтова линия
БГНЕС

Украинските войски са навлезли по-дълбоко в тила на руските сили до Роботине (Роботино), село на южната фронтова линия, което те твърдят, че са превзели вчера, заяви днес украински военен говорител, цитиран от Франс прес.


"Украинските сили отбелязаха успехи в посока Новоданиливка (Новоданиловка) и Вербове (Вербовое)", населени места в Запорожка област", отбеляза Андрий Ковальов пред държавните медии, допълвайки, че войските удържат отвоюваната територия и атакуват руската артилерия.

 

От юни насам украинската армия води много трудно контранастъпление на изток и юг и досега е превзела само няколко села, посочва АФП.

 

Украинските военнослужещи следва да се опълчат на силната руска отбрана, тъй като войските на Москва са прекарали зимата и пролетта в укрепване на позициите си с окопи, противотанкови капани и минни полета по протежение на стотици километри, особено на юг.

 

Въпреки това специалистите са на мнение, че превземането на Роботине ясно демонстрира, че украинската армия е в състояние да пробие руските линии.

 

Ръководителят на руските окупационни власти на източната Донецка област Денис Пушилин информира по руска телевизия, че сред "най-горещите точки" на фронта в момента е районът около Урожайне (Урожайное), на около 100 км североизточно от Роботине, където украинците са в настъпление.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама