НОВИНИ


Европол благодари на Борисов

14 4877 15.10.2010
Европол благодари на Борисов
Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов получи награда от директора на Европол Роб Уейнрайт на официална церемония днес в МС. Това е признание за подкрепата на България за Европол и за политическата решимост, която българският премиер демонстрира в борбата с организираната престъпност, съобщи "Фокус".


Искам да ви напомня каква държава заварихме преди година – сочена за най-корумпираната и родина на организираната престъпност. Когато станах главен секретар на МВР, Европол не желаеше да разговаря с България. Това каза премиерът Бойко Борисов, който даде в Министерски съвет днес съвместно изявление с директора на Европол Роб Уейнрайт.

Борисов отбеляза, че всички трябва да си припомнят - колко печатници са разбити, докато е бил главен секретар на МВР и колко - при управлението на Тройната коалиция. Той подчерта, че първи приоритет на Европа е защитата на еврото, както за САЩ, защитата на долара. Докладите, които излизат от тези хора, отиват директно при лидерите на Европа, и когато се вземат решенията за Шенген, тези неща са по-важни от всички останало, което се говори, заяви Борисов.

На церемония в Министерския съвет участниците в операцията по разбиване на печатницата за фалшива валута получиха благодарствени писма от директора на Европол.

С грамоти бяха наградени министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, главен комисар Калин Георгиев, главен комисар Станимир Флоров и др.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама