НОВИНИ


Радев с официален отказ да освободи главния секретар на МВР Петър Тодоров

50 5197 30.08.2023
Радев с официален отказ да освободи главния секретар на МВР Петър Тодоров
личен архив

Президентът Румен Радев е изпратил официален отказ за освобождаването на главния секретар на МВР Петър Тодоров. Това съобщава NOVA. Припомняме, че миналата седмица министър Калин Стоянов изпрати мотивирано искане за това към държавния глава.


Миналата седмица отстраняването на Петър Тодоров бе поискано от премиера Николай Денков. Това стана след съвещание за зачестилите тежки криминални престъпления, сред които и разстрелът на Алексей Петров.

 

Денков обясни, че липсва доверие между министъра и главния секретар на МВР и на практика двамата не работят в синхрон.

 

"Мотивите към предложението за отстраняване на главен комисар Петър Тодоров от поста главен секретар на МВР са изцяло политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция".

 

"Посочените аргументи за липсата на организация и контрол върху дейностите на МВР са в остро противоречие с Докладите за дейността на МВР за 2022 г. и първото полугодие на 2023 г. на самото Министерство на вътрешните работи. В собствените си доклади МВР отчита по-добри резултати и по отношение на регистрираните, и при разкритите престъпления", се казва в съобщение до медиите от пресцентъра на президентството.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама