НОВИНИ


Виталий Кличко: Киев планира да изгради още укрепления, тъй като все още има риск от руска атака

2 4353 31.08.2023
Виталий Кличко: Киев планира да изгради още укрепления, тъй като все още има риск от руска атака
Кметът на Киев Виталий Кличко БГНЕС

Украинската столица възнамерява да изгради още укрепления, тъй като все още има риск от руска атака, съобщи Ройтерс, като се позова на властите в Киев.


Руски сили се опитаха да превземат града през първата фаза на пълномащабната инвазия, започнала през февруари 2022 г, но се оттеглиха, след като се сблъскаха с ожесточена украинска съпротива.

 

Градоначалникът Виталий Кличко отбеляза, че Киев ще задели 800 гривни (21,74 милиона долара) за изграждане на укрепления и други спешни военни нужди.

 

"Киев е и ще бъде приоритетна цел номер едно за врага", посочи в свое съобщение в "Телеграм" ръководителят на военната администрация на града Сергий Попко.

 

Руски сили са превзели обширни територии в източната и в южната част на страната и засега няма непосредствени признаци те да планират още една атака срещу украинската столица, информира Ройтерс. Киев обаче е честа мишена на атаки с ракети и дронове. При последното нападение вчера двама души загубиха живота си.

 

Кличко допълни, че ще внесе за разглеждане и друга поправка в градския бюджет, предвиждаща да бъдат заделени 300 милиона гривни за нуждите на украинските въоръжени сили.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама