НОВИНИ


М. Карбовски: Политиците са толкова шибани, колкото шибана е държавата

26 8945 17.10.2010
М. Карбовски: Политиците са толкова шибани, колкото шибана е държавата
Мартин Карбовски

Не може от питекантропи да направиш демократично общество, коментира журналистът.



Това, което се случва, ми харесва, защото е опит да се въведе ред в държавата, коментира последните събития от седмицата журналистът Мартин Карбовски по НТВ. Година след изборите се разбра, че няма да е лесно, но нека да не се правим на излишни опозиционери - политиците са функция на нацията, те са толкова шибани, колкото шибана е тя, коментира той. В момента имаме любим тиран, който ще оправи нещата, добави Карбовски.

Трябва да се промени цялото мислене. Нашият любим тиран обаче не намалява бюрокрацията, каза журналистът. Бюрокрацията продължава да управлява; докоснеш ли се до държавата, винаги се оказва, че имаш ужасяващ проблем, коментира той. На хората в тая държава поминъкът е самата държава, поясни Карбовски.

Освен тиран обаче трябва и учител, каза журналистът.

Хората крещят от несправедливости, а съдът много често е изключително мек, влязохме в спиралата на някакъв много вреден балкански либерализъм, коментира Карбовски, който посочи, че жертвата крещи, а престъпника го пускат вкъщи, за да прави деца. Повечето хора крадоха през последните 20 години, превърнаха парите си в ламарина и силикон и пищят, че било несправедливо, вместо да си узаконят имотите. Сега адвокатите са вдигнати по тревога да узаконяват, каза Карбовски и добави, че това е добре, за да може НАП-аджията да установи при заплата от 600 лв възможно ли е да се построи такава къща.

Построи ли се една магистрала, ще има втори мандат, пророкува Карбовски и каза, че щял да гласува за червените, ако те го бяха направили. Червените обаче се нас...ли от взимане. Не може от питекантропи да направиш демократично общество, заключи журналистът.

Frognews.bg

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама