НОВИНИ


Белият дом: Вижда се напредък на Украйна в Запорожие

28 4798 01.09.2023
Белият дом: Вижда се напредък на Украйна в Запорожие
БГНЕС

Съединените щати виждат ”известен забележим напредък” от страна на украинските военни сили в южната част на Запорожие през последните 72 часа, съобщи в петък Белият дом, посочвайки отделно, че не може да потвърди съобщенията, че руски ракети ”Сармат” са поставени на бойно дежурство.


"Забелязахме през последните 72 часа или повече известен забележим напредък на украинските въоръжени сили по южната линия на настъпление в района на Запорожие, като те са постигнали известен успех срещу тази втора линия на руската отбрана", коментира говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия Дом Джон Кърби, предава Ройтерс.

 

Говорейки пред журналисти, Кърби посочи, че зависи от Украйна как да се възползва от своя успех.

 

"Това не означава, че те не съзнават, че все още им предстоят тежки битки, докато се опитват да се придвижат още по на юг, или че Русия може да предприеме противодействие", допълни той.

 

Кърби освен това каза, че не е в състояние да потвърди информациите от по-рано днес, че руските междуконтинентални балистични ракети "Сармат", способни да ядрени ракети, са били поставени на бойно дежурство.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама